Racist Camera in Hungarian!

2010-01-23 - Magyar Nemzet - Racist Camera Hungarian - CLIPPINGPosting all these articles in different language is like a trip around the world– racist camera style… right?! This one is courtesy of Magyar Nemzet

Rasszista kamera! „Nem, nem pislogtam, csak ázsiai vagyok”
2010.01.23 08:17

MNO – NL
Amikor az ázsiai származású Joz Wang és testvére vettek az anyjuknak egy Nikon Coolpix S630 digitális fényképezőgépet, azt hitték, elromlott a készülék. Ugyanis minden alkalommal, amikor portréképet szerettek volna készíteni, a kamera „megkérdezte”: pislogott valaki? De amikor a testvére nagyra nyitotta, kidüllesztette a szemeit, a „pislogó” üzenetek abbamaradtak, s normálisan működött a gép.

A kamera tulajdonosai eleinte viccesnek gondolták, hogy a gépnek nehézséget okoz kitalálni, mikor van nyitva a fotózandó személy szeme, s tapasztalataikat megosztották blogjukon is „Rasszista kamera! Nem, nem pislogtam, én csak ázsiai vagyok” címmel. Az egyik kommentelő meg is jegyezte: furcsa, hogy épp egy Nikonnak okozott ez nehézséget, hiszen azt hinné az ember, hogy egy japán cég olyan fényképezőgépet gyárt, amelyik felismeri az ázsiai típusú személyeket is.

Azoknál a kameráknál, amelyek képesek az arcfelismerésre, egyértelmű az „elfogultság” a fehér emberek irányában – vélik többen. Erről az intelligens technikáról úgy tartják, kényelmesebbé teszi a fényképezést. Vannak olyan gépek, amelyeket úgy terveztek, hogy figyelmeztessen, ha valaki pislog; másokat arra programoznak be, hogy automatikusan exponáljanak, amikor valaki mosolyog – ez elméletileg elavulttá teszi azt a problémát, hogy valaki rosszul időzítené a kattintást, s lemaradna a mosoly rövid pillanatairól.

Az arcészlelés a számítógép webkamerájában lehetővé teszi, hogy egy videokonferencia alatt követhessük egy személy mozgását, de megakadályozhatja a számítógépbe való jogtalan behatolást is.

Nem ez az első eset, hogy rasszistának minősítik az arcfelismerő szoftvert. Nemrég Texasból töltöttek fel a YouTube-ra egy videót, melyen egy afroamerikai megpróbálja rávenni a beépített webkamerát egy HP laptopon, hogy észlelje az arcát és kövesse mozgásait – sikertelenül. Amikor azonban egy fehér alkalmazott próbálkozott ugyanezzel, tökéletesen működött a szoftver. „Azt hiszem, a feketeségem miatt akadályokba ütközött a számítógép” – mondja a videón a férfi tréfásan.

„A HP számítógépek fajgyűlölők” videót majdnem 2 millióan nézték meg világszerte, így a HP természetesen gyorsan válaszolt. A cég tagadja, hogy rasszista lenne a gépük, szerintük ők mindent megtesznek, hogy jó minőségű technikát biztosítsanak a vásárlóiknak, etnikai megkülönböztetés nélkül. Mindenesetre a szoftvergyártók tovább dolgoznak a „rasszista gépek” probléma megoldásán.
(www.time.com)

Did you know Babelfish doesn’t translate from Hungarian? So this is a Google Translation, and it actually isn’t too bad:

Racist camera! “No, no blinking, but I am Asian”
2010.01.23 08:17

MNO – NL
When the Asian origin Joz Wang and his brother were the mother of a Nikon Coolpix S630 digital camera, I thought the machine had broken down. In fact, every time we wanted to make shots, the camera, “said,” you blinked? But when the brothers are very open, kidüllesztette the eyes of the “blinking” messages stopped, and the machine worked normally.

The first funny camera owners thought that the machine is difficult to predict when it is open to the fotózandó person’s eyes, and blog along with shared experiences is “Racist camera! No, not blinking, I’m only in Asia “title. One kommentelÅ‘ also said it strange that just a Nikonnak caused this problem, because people would think that a Japanese company that manufactures a camera that recognizes the type of Asian persons.

In the case of cameras that are capable of facial recognition, it is clear the “bias” towards the white people – many people believe. This technique, it is considered smart, convenient to the shooting. There are machines that are designed to alert when someone blinks, others to be programmed to automatically exponáljanak when you smile – this obsolete theory of the problem to someone clicks on the ill-timed, brief moments and fall behind the smile.

The arcészlelés your computer’s webcam enables video conferencing over a person could follow a movement, but to prevent unauthorized intrusion into your computer as well.

This is not the first time that racist classified as face recognition software. Texas recently uploaded a video on YouTube, where an African American trying to get the built-in webcam on an HP laptop to detect and follow the movements of the face – with no success. However, when a white employee tried the same, the software worked perfectly. “I think, because of obstacles encountered in the blackness of the computer” – he jokingly said in the video.

“HP computers racist” video was watched by almost 2 million people worldwide, including HP, of course, quickly responded. The company denies that the machine would be racist, they consider they will do their best to provide customers with high quality technology, without any ethnic discrimination. In any event, the software will continue with the “racist machines” to solve the problem.

(www.time.com)

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry

2 Responses to “Racist Camera in Hungarian!”


Leave a Reply
%d bloggers like this: